29 syyskuuta, 2011

Mitä elämä on?

Törmäsin tähän jonkun tuntemattoman fb-seinällä (älkää kysykö :D ) ja musta tää oli niin ihana ja liikuttava ja piristi mun päivän kaikessa kömpelyydessäänkin että on pakko jakaa tää teidän kanssa! Tässä se tulee kirjoitusvirheineen kaikkineen. Ne ei sitte oo mun :D ihan vaan pelastaakseni maineeni.

Mitä elämä on? Elämä on sitä kun syksyllä otat hienon vaahteranlehden käteen ja katsot sen vihreitä, keltaisia, oransseja, punaisia ja tummanpunaisia hienoja värejä ja pysähdyt tuijottamaan sitä. Elämä on sitä kun syksyllä haravoit ison kasan pudonneita lehtiä kasaan, ja sen jälkeen menet siihen istumaan ja möllöttämään. Elämä on sitä kun koulussa höpötät kavereiden kanssa kaikkea, vaikka pitäisi lukea kokeisiin. Elämä on syksyllä sitä kun näet ainakin 200 linnun lentävän etelään pääsi yllä.

Elämä on talvella sitä, kun ensilumi tulee ja yrität kalastaa yhden hiutaleen kielellä. Elämä on talvella sitä, kun menet kavereiden kanssa pulkkamäkeen, olet siellä pitkään ja sitten mennään porukalla kuumalle kaakaolle jonkun luo. Elämä on talvella sitä kun odottaa joulua, että saa antaa lahjoja ja rakkautta, ja ennen kaikkea hyvää ihanaa ruokaa, jonka tekemiseen sukulaiset on nähnyt vaivaa, ja sinä vahdit pienempiä serkkuja sen aikaa että joku toinen saa syötyä ja tulee vuorostaan vahtivuoroon että itse pääset ruuan kimppuun. Jouluaattona katsot Lumiukon Tv:stä ainakin 15. kerran. Elämä on sitä kun kuulet joululauluja ja kuulet siinä jotain iloista, mitä ei vain osaa selittää.

Elämä on keväällä sitä, kun lumet alkaa sulaa ja aurinko alkaa päivä päivältä lämmittää enemmän, ja voit ottaa vaatetta vähemmälle. Lumesta sulava vesi muodostaa pieniä puroja ja väistelet niitä, ja aurinko paistaa niistä virroista. Elämä on keväällä sitä kun pienet lehdet alkaa kasvaa ja ne on kevään-limen-vihreän-elämän-värisiä.

Elämä on kesällä sitä kun kesäloma alkaa ja arjen kiireet ei paina. Menet mökille, joko omalle tai tutun, ja menet saunomaan ja sitten järveen tai mereen suoraan saunasta. Vesi on ihanan viileää, muttei kylmää. Kesällä syöt hyvää ruokaa ja näät kavereita kokoajan. Mäkkärissä on käyty ainakin 10 kertaa lyhyen ajan sisällä. Elämä on sitä että näet ainakin kerran auringonnousun, ja auringonlaskut on mystisen punaisia iltaisin. Elämä on sitä kun ukkonen jyllää ja sataa kaatamalla, mutta olet sisällä ja katsot ulos.

Elämä on sitä kun saa halata kaveria. Elämä on sitä kun näet jonkun pitkästä aikaa ja tulet iloiseksi pelkästä näkemisestä. Elämä on aika hieno.


Joo musta tää oli ihana. Ja mulla tuli heti parempi mieli oottaa tätä syksyä ja tulevaa talvea. Ehkä siitä selviää kuitenkin hengissä :) mutta hei tytöt, mites olis nuo pulkkailupäivät?

Eipä tässä sen kummempaa!

-Lode

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vapaa sana.